Hyppää sisältöön

Täysjyvämakaronilaatikko, yhdistelmäpaisto

g
Ainesosat
0.9 kg Torino Täysjyväsarvimakaronia
1 kg Sous vide N0-jauhelihaa (kypsä)
0.005 kg Santa Maria Yrttitarhan sekoitusta
0.3 kg Apetit Sipulikuutio
2 kg Kevytmaitoa
1.2 l Vettä
0.2 kg Kananmunia
0.03 kg Suolaa
0.003 kg Mustapippuria, rouhe
0.15 kg Juustoraastetta (mozzarella)
Valmistusohje
  1. Mittaa raaka makaroni voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan à 900 g/vuoka.
  2. Sekoita jauheliha, yrttisekoitus ja sipuli keskenään. Anna seoksen maustua kylmässä hetken. Kun yrtit ehtivät ottaa nestettä itseensä, ne eivät nouse paiston alussa pintaan.
  3. Sekoita jauhelihamassa makaronin joukkoon.
  4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään, mausta ja tarkista maku. Kaada munamaito vuokaan jauheliha-makaroniseoksen päälle.
  5. Ripota pintaan juustoraastetta.
  6. Vie vuoat esikuumennettuun (höyry 100 C) uuniin välittömästi munamidon lisäämisen jälkeen. Kypsennä höyrykeittotoiminnolla 100 asteessa n. 20 minuuttia. Jatka yhdistelmäpaistolla 150 asteessa n. 25-30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
  7. Anna vetäytyä lämpökaapissa.

Uuni, uunin täytös ja tuotteiden lähtölämpötilat vaikuttavat kypsennykseen, tarkkaile paistoa ensimmäisellä valmistuskerralla. Muista, että tuote kypsyy vielä uunista otettuakin, vetäytymisvaihe on tärkeä. (Jauheliha; HK Ruskistettu naudan jauheliha)

Haku