Hyppää sisältöön

Täysjyväiset vehnäruudut tai sämpylät

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
2 kpl Vuokia GN 1/1-40 mm
0.8 kg Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä
1.2 kg Sunnuntai Täysjyvävehnäjauho 4 x 4 kg
0.033 kg Sunnuntai -kuivahiivaa
1.5 l Vettä
0.05 kg Rypsiöljyä
0.05 kg Auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
  1. Sekoita sämpylämix, täysjyvävehnäjauho kuivahiiva yleiskoneen kulhossa .
  2. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja rypsiöljy ja vaivaa yleiskoneessa 7-10 minuuttia.
  3. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  4. Vaivaa ilmakuplat pois
  5. Jaa taikina 1,8 kg:n paloihin.
  6. Levitä palat öljytyin käsin voideltuihin GN 1/1-40 mm vuokiin. Jaa ruutuihin 4 x 6.
  7. Taputtele pinnalle auringonkukansiemeniä.
  8. Anna kohota hyvin n. 30-45 minuuttia muovin alla.
  9. Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 15 minuuttia.

Voit leipoa samasta taikinasta myös patonkeja tai sämpylöitä. Jauhota leivinpöydän pinta täysjyvävehnäjauhoilla. Leivo patongeiksi. Kohota ja paista.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku