Hyppää sisältöön

Täysjyväiset sämpylät ja leipäsolmut

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
0.75 kg Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä
0.65 kg Sunnuntai Puolikarkeita Vehnäjauhoja
0.022 kg Sunnuntai -kuivahiivaa
1 l Vettä
Pinnalle
0.05 kg Vehnänleseitä
Valmistusohje
  1. Sekoita sämpylämix, täysjyvävehnäjauho kuivahiiva yleiskoneen kulhossa .
  2. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi (+42 C) ja vaivaa yleiskoneessa 5-10 minuuttia.
  3. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  4. Vaivaa ilmakuplat pois.
  5. Jauhota leivinpöydän pinta täysjyvävehnäjauhoilla tai vehnäleseillä.
  6. Leivo sämpylöiksi tai leiviksi.
  7. Pitkulaisesta tangosta on helppo tehdä myös isoja solmuja.
  8. Kohota lämpimässä 30-45 minuuttia.
  9. Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis väri. Leipäsolmun paistoaika on hiukan pidempi. Jos käytettävissä ei ole kohotuskaappia, hyvät kohotusolosuhteet saat laittamalla uunin hetkeksi höyrykeittotoiminnolle, kun uunin luukku on höyrystynyt”, kytke uuni pois päältä. Nosta sämpylät uunin. Anna kohota. Kun sämpylät ovat kohonneet riittävästi, käännä uuni yhdistelmätoiminnolle 170 asteeseen ja paista, .”

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku