Hyppää sisältöön

Puurosta sämpylöitä

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
1 kg Veteen keitettyä puuroa
1 kg Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä
0.022 kg Sunnuntai Kuivahiivaa
Valmistusohje
  1. Mittaa reilusti kädenlämpöinen puuro yleiskoneen kulhoon.
  2. Lisää sämpylämix ja kuivahiiva. Vaivaa yleiskoneessa 5 minuuttia.
  3. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
  4. Pyöräytä ilmakuplat pois.
  5. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle, tee siitä tankoja. Jaa tangot paloiksi.
  6. Leivo palat pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi tai nosta palat sellaisenaan pellille.
  7. Anna kohota lämpimässä paikassa hyvin n. 30-45 minuuttia leivinliinan tai muovin alla. (Jos kohotat sämpylät höyrystetyssä, kädenlämpöisessä uunissa, ne kohoavat nopeammin. Muovia ei tarvita.)
  8. Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Samasta taikinasta voit leipoa patonkeja, leipiä ja vuokaleipiä. Voit leipoa puurosta sämpylät myös kylmäleivontana. Käytä silloin kylmää puuroa. Kun taikina on valmis, leivo se heti sämpylöiksi, nosta sämpylät pellille, peitä leivinliinalla ja muovilla ja vie kylmään. Paista sämpylät seuraavana aamuna. Jos ne kaipaavat lisäkohotusta, vie ne hetkeksi kädenlämpöiseen, kosteaan uuniin kohosmaan.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku