Hyppää sisältöön

Ohrainen kalkkuna-juurespata

Kasvisruoka
Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
0.8 kg Torino Ohrahelmeä
0.8 kg Marinoitua kypsää kalkkunan suikaletta (esim. HK Curry-Pippurimarinoitu kalkkunan paistisuikale)
1.5 kg Isoja juureskuutioita (pakaste)
0.2 kg Sipulikuutioita (pakaste)
0.025 kg Rypsiöljyä
0.008 kg Currya (suolaton)
2.2 l Vettä
0.07 kg Kanaliemijauhetta (vähäsuolainen)
0.05 kg Siirappia
0.02 kg Persiljaa
Valmistusohje
  1. Mittaa raaka ohrahelmi, kalkkunasuikaleet ja juureskuutiot voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan kerroksittain, ohra pohjalle. (Kalkkunasuikale; HK Curry-Pippurimarinoitu kalkkunan paistisuikale, sousvide)
  2. Kuullota sipuli padan pohjalla öljyssä.
  3. Lisää curry, hauduta.
  4. Lisää vesi, kanaliemijauhe ja siirappi.
  5. Kaada liemi GN-vuokaan ohran, kalkkunasuikaleiden ja juureskuutioiden päälle. Älä sekoita.
  6. Kypsennä höyrykeittäen 100 asteessa n. 30 minuuttia.Jatka yhdistelmäpaistolla 150 asteessa 10 minuuttia. Sekoita.
  7. Anna vetäytyä lämpökaapissa ennen tarjoilua.
  8. Lisää hienonnettua persiljaa valmiin ruoan pinnalle.

Jos tuote on pitkään lämpösäilytyksessä, nosta veden määrää/vuoka 1-2 dl. Nesteen tarpeeseen vaikuttaa myös uunin höyrynmuodostus.

 

Haku