Hyppää sisältöön

Kauramix-sämpylät

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
1.6 kg Sunnuntai Kauraleipämixiä
0.022 kg Sunnuntai -kuivahiivaa
0.014 kg Suolaa
1 l Vettä
0.1 kg Elovena Kauraleseitä
Valmistusohje
  1. Sekoita Kauramix, kuivahiiva ja suola yleiskoneen kulhossa huolellisesti.
  2. Lisää lämmin vesi ja vaivaa yleiskoneessa 5-10 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut kestävä sitkorakenne.
  3. Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia.
  4. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä.
  5. Leivo sämpylöiksi, käytä kauraleseitä leivonnassa, jos taikina tarttuu.
  6. Paina sämpylät litteiksi ja anna kohota hyvin kohotuskaapissa tai muovilla peitettyinä n. 30-45 minuuttia.
  7. Yhdistelmäpaista sämpylät 170 asteessa n. 15 minuuttia.

Voit leipoa taikinasta myös pannuleipää. Levitä taikina voideltuihin GN-vuokiin öljytyin tai jauhotetuin käsin ja ajele taikinapyörällä neliöiksi. Kohota ja paista. Samasta taikinasta voit leipoa myös patonkeja tai leipiä.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku