Hyppää sisältöön

Kauramix-sämpylät, pyörittäjä

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
10 kg Sunnuntai Kauraleipämixiä
0.143 kg Sunnuntai -kuivahiivaa
0.1 kg Suolaa
5.7 l Vettä
Valmistusohje
  1. (Kylmä pata) Sekoita Kauramix, kuivahiiva ja suola padassa huolellisesti.
  2. Lisää vesi, vaivaa taikinaa ja aseta padan lämpötila + 39 asteeseen.
  3. Vaivaa taikinaa n.10 minuuttia, kunnes siihen on muodostunut kestävä sitkorakenne.
  4. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  5. Pyöräytä ilmakuplat pois.
  6. Nostaa taikina leivinpöydälle ja jaa se 1,8 kg:n paloiksi.
  7. Leivo palat pyöreiksi limpuiksi. Kauli limput tasapaksuisiksi, pyörittäjän levylle sopiviksi kiekoiksi.
  8. Tee pyörittäjällä sämpylöiksi (36 kplx 50 g).
  9. Nosta sämpylät pellille. Kohota uunissa + 38 asteessa, 100 % kosteus, puhallus pois, 20-30 minuuttia tai anna kohota hyvin kohotuskaapissa tai muovilla peitettyinä n. 30-45 minuuttia.
  10. Kiertoilmapaista sämpylät 180 asteessa, anna kosteutta paiston alussa. Paista n. 15 minuuttia. (Myös yhdistelmäpaisto sopii sämpylän kypsennukseen). Padan säädöt: Pata +39 C Sekoitin edes-takaisin nopea 50 kierrosta/minuutissa Sekoitus 10 minuuttia Taikinan lepo 10 minuuttia Pyörittäjä: a) Puristus 3 Pyöritys 4,5 Ruuvi 2 Ohjelmapaikassa P1 b) Puristus 3 Pyöritys OFF Ruuvi 2 Ohjelmapaikassa P2 Sämpylöitä ei pyöritetä, ainoastaan paloitellaan, muoto on kulmikas

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku