Hyppää sisältöön

Kaurajauhis-kikhernecurry á la Antell

Kasvisruoka
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vähälaktoosinen
g
Ainesosat
0.1 kg rypsiöljyä
1.5 kg kuorittuja porkkanoita
0.24 kg kuorittuja sipuleita
0.11 kg inkivääritahnaa
0.1 kg garam masala mausteseosta
0.08 kg valkosipulimurskaa
0.04 kg punaista chilipaprikaa
0.024 kg juustokuminaa eli jeeraa
0.012 kg jauhettua korianteria
2 kg tomaattimurskaa
0.2 kg tomaattisoseeta
1 kg vettä
3 kg kookoskermaa
1.6 kg kikherneitä vedessä (kp)
0.1 kg fariinisokeria
0.9 Elovena Kaurajauhista
0.03 kg suolaa
0.02 kg tuoretta korianteria
Valmistusohje
  1. Kuumenna rypsiöljy.
  2. Hienonna chilit tai käytä pakastechiliä. Hienonna sipulit ja viipaloi porkkanat. Freesaa kevyesti mausteiden kanssa. HUOM! Suuria määriä valmistettaessa lisää ensin vain puolet mausteista ja lisää niitä vähitellen sopivan voimakkuuden saamiseksi.
  3. Lisää tomaattimurska, -sose ja vesi. Kuumenna.
  4. Valuta kikherneet. Lisää joukkoon yhdessä kookoskerman kanssa. Lisää joukkoon aavistus fariinisokeria pyöristämään kastikkeen makua.
  5. Paista Kaurajauhis rapeaksi rypsiöljyssä paistinpannulla tai uunissa kuivapaistolla 160°C n. 15 min. Mausta suolalla. Lisää kastikkeen joukkoon.
  6. Tarkasta kastikkeen maku ja rakenne. Suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
  7. Viimeistele valmis kastike/ annos hienonnetulla korianterilla. Tarjoa esim. basmatiriisin tai ohrahelmen kanssa.

Haku