Hyppää sisältöön

Kaurajauhis-kasvisrisotto á la Antell

Kasvisruoka
Laktoositon
Munaton
Vähälaktoosinen
g
Ainesosat
0.2 kg Rypsiöjyä
1.35 kg Elovena Kaurajauhista
0.6 kg pakastesipulikuutioita
0.02 kg ruokasuolaa
2 kg risottoriisiä
4 kg vettä
0.1 kg kasvisliemijauhetta
0.75 kg alkoholitonta valkoviiniä
1.5 kg papu-porkkanamixiä
2.5 kg laktoositonta kuohukermaa
0.008 kg Välimeren yrttiseosta
0.002 kg kuivattua kirveliä
0.005 kg rouhittua mustapippuria
0.5 kg raastettua parmesaania
Valmistusohje
  1. Mittaa rypsiöljy kattilaan tai pataan. Freesaa Kaurajauhis ja sipuli kevyesti. Lisää joukkoon suola.
  2. Lisää risottoriisi. Sekoita. Lisää vettä litra kerrallaan siten, että riisi ehtii imeä nesteen itseensä ennen uuden lisäämistä.
  3. Lisää valkoviini ja kasvikset. Nesteen lähes imeydyttyä lisää kerma ja loput mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kypsää.
  4. Lisää lopuksi joukkoon parmesaani. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja rakenne.
  5. Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Haku