Hyppää sisältöön

Kauraiset välipalasämpylät

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
1.6 kg Sunnuntai Kauraleipämixiä
0.022 kg Sunnuntai -kuivahiivaa
0.014 kg Suolaa
1 l Vettä
Valmistusohje
  1. Sekoita Kauramix, kuivahiiva ja suola yleiskoneen kulhossa huolellisesti.
  2. Lisää lämmin vesi ja vaivaa yleiskoneessa 5-10 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut kestävä sitkorakenne.
  3. Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia.
  4. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä. Leivo taikinasta tanko, käytä jauhoja, jos taikina tarttuu. Leikkaa tanko viipaleiksi.
  5. Nosta viipaleet pellille. Paina ne litteiksi ja anna kohota hyvin kohotuskaapissa tai kädenlämpöisessä, kosteassa uunissa n. 30-45 minuuttia.
  6. Yhdistelmäpaista sämpylät 170 asteessa n. 15 minuuttia.
  7. Halkaise sämpylät. Voitele ne Keiju Kevyt Ruohosipuli tuorejuustolla.
  8. Lisää täytteeksi jäävuorisalaattia, viipaloituja tomaatteja ja herneenversoja tai persiljaa.

Voit leipoa taikinasta myös pannuleipää. Levitä taikina voideltuihin GN-vuokiin öljytyin tai jauhotetuin käsin ja ajele taikinapyörällä neliöiksi. Kohota ja paista. Samasta taikinasta voit leipoa myös patonkeja tai polakoita. Leivo taikina polakan muotoon ja kohota polakat. Voitele vedellä , viillä muutama viilto veitsellä pintaan ja koristele unikonsiemenillä.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku