Hyppää sisältöön

Gluteeniton mausteleipä

Gluteeniton
Kananmunaton
Laktoositon
yli 60 min
g
Ainesosat
0.300 kg Sunnuntai Tumma Gluteeniton -jauhoseosta
0.035 kg Elovena Gluteenittomia isoja kaurahiutaleita
0.040 kg kuivattuja luumuja
0.100 kg pähkinäsekoitusta
0.003 kg jauhettua neilikkaa
0.002 kg muskottipähkinää
0.005 kg suolaa
0.004 kg soodaa
0.400 l laktoositonta piimää
0.200 kg tummaa siirappia
0.030 kg Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmistetta
Voiteluun
0.035 kg siirappia
0.050 l vettä
Valmistusohje
  1. Rouhi pähkinät ja pilko luumut pieneksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Yhdistä piimä, siirappi ja Sunnuntai Juokseva. Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (28 cm). Kohota noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Voitele leipä siirappi-vesiseoksella.
  5. Paista leipää 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipää paiston aikana noin 45 minuutin välein ja viimeisen kerran paiston jälkeen.
  6. Jäähdytä leipä hyvin ja säilytä foliossa.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku