Hyppää sisältöön

Auringonkukkaruudut

Laktoositon
Maidoton
Munaton
g
Ainesosat
0.6 kg Sunnuntai Puolikarkeita Vehnäjauhoja
0.7 kg Sunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä
0.022 kg Sunnuntai -kuivahiivaa
0.05 kg Perunahiutaleita
0.03 kg Siirappia
0.05 l Rypsiöljyä
1 l Vettä
Auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
  1. Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot, hiiva ja perunahiutaleet, sekoita.
  2. Lisää siirappi, öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi.
  3. Vaivaa yleiskoneessa n. 5 minuuttia. Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
  4. Jaa taikina 1,2 kg:n paloihin.
  5. Levitä taikina voideltuihin GN 1/1-40 mm tai 65 mm vuokiin.
  6. Painele taikina kauttaaltaan vuokiin tasaiseksi kerrokseksi öljytyin tai jauhotetuin käsin.
  7. Ripota pinnalle auringonkukansiemeniä ja painele ne kevyesti taikiaan.
  8. Leikkaa taikina muovilastalla ruuduiksi 4 x 6 vuoan pohjaa myöten.
  9. Nostata kohotuskaapissa tai muovilla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa n. 30 min.
  10. Yhdistelmäpaista 170 asteessa n. 25 min. Sämpylät on myös nopea leipoa samasta taikinasta.Tee taikinasta tankoja, jaa ne paloiksi, ja taputtelet palat jauhojen avulla pellille.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku