Rouheiset seesamsämpylät

Annosmäärä:
Annoskoko: g
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Rouheiset seesamsämpylät
Rouheiset seesamsämpylät

Ainekset:

0,400 kgSunnuntai 2kg luomu erikoisvehnäjauho
0,100 kgKuorittuja seesaminsiemeniä
1,000 kgSunnuntai Leipä- ja Sämpylämixiä
0,022 kgSunnuntai -kuivahiivaa
0,100 lRypsiöljyä
1,000 lVettä

Ohje:

Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa keskenään. Lisää öljy ja reilusti kädenlämpöinen vesi, vaivaa n. 5 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut kestävä sitkorakenne. Anna taikinan levätä muovilla peitetynä n. 10 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina täysjyvävehnäjauhoilla jauhotetulle leivinpöydälle. Leivo taikinasta tanko. Jaa se 48 palaan. Nosta palat pellille leikkauspinta ylöspäin tai pyöritä pöydällä sämpylöiksi. Voit myös painella sämpylät seesaminsiemeniin, saat herkullisen pinnan. Nostata lämpimässä muovilla peitettyinä n. 30-45 minuuttia. Yhydistelmäpaista (=kosteapaisto) 170 asteessa n. 15 minuuttia. Paistoaika riippuu sämpylöiden koosta. Samasta taikinasta voit leipoa myös piirakoita. Paina kohonneeseen sämpylä-aihioon juomalasilla kuoppa ja täytä se Apetit Juures- tai Salsatäytteellä. Paista kuten sämpylät.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti