Laskiaispullat

Annosmäärä:
Annoskoko: g
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Laskiaispullat
Laskiaispullat

Ainekset:

2,100 kgSunnuntai Pullamixiä
0,044 kgSunnuntai -kuivahiivaa
0,020 kgKardemummaa
1,000 lVettä

Pinnalle:

0,050 kgKananmunia
0,100 kgRaesokeria

Ohje:

Sekoita Pullamix, kuivahiiva ja kardemumma yleiskoneen kulhossa huolellisesti. Lisää lämmin vesi ja vaivaa yleiskoneessa 5-10 minuuttia, kunnes taikinaan on muodostunut kestävä sitkorakenne. Anna taikinan levätä muovilla peitettynä n. 10 minuuttia. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä. Pyöritä pikkupulliksi ja painele pullat litteiksi. Tai jos teet sydämiä, tee säikeitä ja muotoile ne sydämiksi. Anna kohota hyvin kohotuskaapissa/muovilla peitettynä n. 30-45 minuuttia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla tai mantelirouheella. Kypsennä kuivapaistolla n. 175 asteessa n. 10-13 minuuttia. Täytä laskiaispullat vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Korista sydämet tomusokerilla. Jos teet pullataikinasta levypullan GN-vuokaan tai teet siitä piirakkapohjan, käytä 2 kg Pullamixiä yhtä nestelitraa kohden. Levypullaa tehdessäsi, levitä taikina voideltuun GN-vuokaan jauhotetuin tai öljytyin käsin. Leikkaa ruuduiksi, kohota, voitele, lisää pinnalle esim. mantelia ja raesokeria. Paista.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti